DARKAN
Moderator
hehe wiem że to mozę jakoś głupio brzmi... ale mozę będzie ktoś tak dobry i zdradzi jakieś dobre przepisy na coś to kamziania... albo jakieś ciacho a mozę dobrego drinka którego wczoraj pił... no mozę być też kiedy indzije nie koniecznie wczoraj... albo poprostu pochwali sie nam co lubi jeść... jakie drinki pić itp...
no wiec skoro zaczołem ten watek to pierwszys post musi być mój...
no wiec tak nie pije zbyt częśto alkoholu bo dużo prowadze autko a po alkoholu nie bardzo można... ale jak już pije to najbardzije lubie whisky np. passport, jack daniel's i red laber... to są takie najsmaczniejsze moim zdaniem...
jeśli chodzi o jakieś drinki któe mógł bym zdradzić to np. whisky z sokiem irys... wiem zę to chańba dobre whisky zatrówać czymś ale powiem wam że ten sok irys produkowany porzez paole naprawde zarąbiście smakuje w tym zacnym trunkiem
inną ciekawostką z kórą mało kto sie spotkał jest piwo z sokiem bananowym... też naprawde dobre mimo ż enie mogłem sie jakos przekonać to w jednym w wrocłąwskich pubów takie cos podają sok taki zwykły bananowy np horteksu i tak 1/4 pokalu i reszte piwem zalać (nie chodzi tu o taki sok koncentrat tlyko zwykły sok w kartoniku kóry bez rozcieńczania można pić)
czekam na ciekawostki...
Whisky!!! tylko z lodem!!! aczkolwiek za tymi whisky'ami co wymieniłeś - nie przepadam.
Najlepsze są typowo szkockie: Glenmorangie, Glenfiddich, Macallan, Belvenie itp. - wszystkie oczywiście powyżej 10 lat
Strzelec
No ja akurat nie jestem takim wykwintnym smakoszem jak Wy bo poprostu nie stac mnei na to
. Ale mam jeden ulubiony drink mianowicie "wściekły pies". Napewno wiekszosc z nas juz sie z nim spotkala i go pila mi naprawde smakuje
Składniki:
- 50 ml wódki bols,
- sok malinowy,
- tabasco.
Przyrzadzamy kazdy jak woli ja leje na dno sok potem wodka powoli zeby sie nie rozmieszalo i tabasko tyle kropel ile indywidualnie lubimy
Mi smakowala kiedy taka pol-wodka bo byla bardzo slaba lecz dobra,kumpel raz przyniosl i nie wiem gdzie ja kupic,bo zabral mamie.Jest w czerwonym (lub jak sa inne kolory) pojemniku w ksztalcie plemnika.Jezeli by ktos wiedzial gdzie kupic to prosze dac mi znac
Zbanowany
Sex on the Beach
3cl wódki
3cl likieru morelowego
6cl soku ananasowego
3cl soku pomarańczowego
3cl soku wiśniowego
Ponadto:
kostki lodu, kruszony lud, shaker, sitko barowe, szklanka do long drinków (20cl)
1. Do shakera wrzucić 4 kostki lodu i wlać wszystkie składniki. Shaker zamknąć i potrząsać nim energicznie ok 15 sekund.
2. Do szklaneczki wrzucić 2-3 kostki lodu i zalać je przecedzonym drinkiem.
Kto nie pił nie wie co traci, dla mnie najlepszy drink jaki kiedykolwiek piłem.
Jasko piłem ten ABSYNT faktycznie dobry:) tylko niepowiedzialeś ze on ma 70%
a niektorzy moze dobrze zeby o tym wiedzieli:) ale powiem ze idzie to pic nawet bez popitki:) naprawde dobre
Matt napisał:
Jasko piłem ten ABSYNT
faktycznie dobry:) tylko niepowiedzialeś ze on ma 70%
a niektorzy moze dobrze zeby o tym wiedzieli:) ale powiem ze idzie to pic nawet bez popitki:) naprawde dobre
mimo 70% nie odczuwało się jego mocy w ustach nastepowalo to dopiero w gardle a po 3 kieliszkach byla chrypa
Zbanowany
Porządny Absynt, taki produkowany jakiś czas temu miał dodawany jeszcze jakieś składniki halucynogenne. Po wypiciu większej ilości całkiem niezłe schizy były Ten też ma ale dużo mniej, już tyle tego nie ładują ale z dośw. wiem, że sny po tym są pokręcone jak siemasz
Wydaję mi się brunks, że jest to spowodowane przystąpieniem Słowacji i Czech do UE.Niektóre są produkowane za zwyczaj na bazie marihuany i mimo, że pijesz do lustra to później robisz to już z kolegą......
ostatnio z kumplami wynalezlismy nowy mlodziezowy sposob na piwo a mianowicie BONGO BEAR tzn. lejek do piwa moj osobisty rekord wynosi litr browara w ciagu 10s natomiast kumpel 0.5 l wypil w 3.5s polecam dobra zajawka... skonstruowanie porzadnego sprzetu(zaworek, 3l lejek, kawalek weza i tasmy kosztuje ok.30zl)
Ostatnio edytowany przez Jasko (2007-07-07 18:17:55)